11 de gener del 2009

fragment 166 - primeres festes populars



Després d'uns dies de blog en atur, reemprenc els escrits amb una entrada sobre una novetat ben engrescadora per a les festes de Sant Sebastià d'enguany.
He pogut esbrinar que el passat 23 d'octubre de 2008 es va fer una reunió informativa oberta, al Centre Social Flassaders per presentar la Coordinadora de Festes Populars.
Segons diu el manifest, "Les Festes de Sant Sebastià haurien de ser un espai de diversió i trobada per a tothom de Ciutat, però també un marc festiu on poder decidir què es fa a les festes del nostre municipi" amb aquest objectiu, diuen que el que pretenen és "reprendre la tradició de la festa popular antiga, fent-la així reivindicativa, crítica i participativa."
Ja ho vaig dir en aquesta entrada que a Ciutat s'estan coent esdeveniments motivadors, diferents, alternatius,... Es pot desitjar res millor que una de les primeres iniciatives sigui reivindicar les festes populars a Ciutat?
Palma necessita 'mà de metge' i aquesta només pot néixer de la base, de tota la gent que hi vivim i moltes vegades la 'patim'. Feina n'hi ha , i molta, si som conscients que a Palma hi viu el 40% de la població de les Illes; cal anar sumant i capgirant les dificultats que històricament i social hem hagut d'empassar-nos; setze anys d'ajuntament en mans del PP han deixat una empremta difícil, però no impossible d'esborrar. No podem confiar que ara que tenim ajuntament de progrés (o era de 'progres'?), tot ens serà favorable; la lluita a peu de carrer sempre és necessària i tothom ha de tenir present que no s'ha de rebaixar la intensitat de les reivindicacions mani qui mani a la Sala.
Demà, idò, inauguració de les festes amb cercavila i pregó a partir de les 19h a la Font de ses Rambles.
Teniu més informació sobre el tema en aquests enllaços:
Blog d'en Potti
COOPERATIVA AGROHORITZONTAL
Llibertat.cat
dBalears: un Sant Sebastià reivindicatiu
el blog d'en Magí
Ateneu llibertari Estel Negre
Maulets Mallorca