19 de setembre del 2008

fragment 109 - la 'justícia' espanyola




Tres sentències.

La 'justícia' espanyola, molt coneguda per la seva lentitud, deu haver assistit a un curs intensiu per aprendre a accelerar els dictàmens.

El curs ha estat profitós, en tres dies se n'han dictat tres, això sí, tres sentències a tres causes que fan molta nosa: gestores pro-amnistia i dues il·legalitzacions: ANB i EHAK.

Amb la 'llei de partits' a la mà, llei feta a mida per tal de blindar el poder siamès PPSOE, la 'democràcia espanyola' (oximoron) ha trobat l'eina perfecta per anar sentenciant tot el que li fa o pot fer ombra a l'hora de mantenir la premissa de la unitat d'EspaÑa.

Els escons dels partits elegits democràticament pels ciutadans i ciutadanes del País Basc (ANB va obtenir gairebé 100.000 vots a les darreres eleccions municipals a Euskal Herria, en un total de 123 llistes i EHAK, per la seva banda, va obtenir a les darreres eleccions del Parlament basc prop de 150.000 vots i 9 diputats, fet que la va convertir en la quarta força política d'aquesta cambra), no poden ser menyspreats per un estat que es digui democràtic.