6 de setembre del 2008

fragment 104 - mecanismes guaridors

tambor, flaüta i castanyoles

No, no és una nova cançó d'AF, sinó el que avui vos vull explicar.
Si feia mesos que m'havia convertit en una xafardera de blogs (anau alerta si ho feis, crea addicció!!!), ara, que dispòs de molt de temps lliure forçós (esper que per pocs dies més), aquesta activitat, o no, s'ha convertit en un dels meus entreteniments quotidians; m'hi pass hores i hores i m'encanta; trobes de tot, meravelles, idees, ... i també alguns de doiuts, eh!.
Avui, que no em mouré massa de casa perquè ahir me vaig excedir una mica, aquest ha estat un dels meus particulars 'mecanismes guaridors', i me funciona!
En un altre post ja vos en contaré d'altres.
Entre tot el que he arribat a trobar, me qued amb tot això:
http://www.cordecarxofa.org/documents/manual/20080106_manual_iniciacio_glosa.pdf, tot recordant el taller de glosat i cançó redoblada que vàrem fer a Prada, amb en Toni Manonelles, encara que el glosat eivissenc sigui lluny del que és el 'típic' glosat.
A més, he trobat aquest web del grup folklòric 'Sant Josep de Sa Talaia', que si no ho record malament, és el grup en el qual en Toni Manonelles fa de sonador i on podeu veure alguns vídeos del ball pagès, que és 'maco i diferent' al de la resta de les Illes.

castanyoles i espasí

I això que ve ara, va dedicat a en Jordi i a en Claudi, (que supòs que no arribarà a saber-ho mai), perquè recordin el privilegi que varem tenir de conèixer i sentir de primera mà, en Toni, que hi surt al vídeo; tot i que haureu de tenir paciència perquè és cap al final, o bé, fer 'FF' (fast forward) fins al minut 4:13, aproximadament; tot i així, veure el programa sencer, s'ho paga.
Va per vosaltres, gaudiu!

Edu3.cat


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, aquest programa el vaig veure però, clar, no sabia que i sortia el Toni. És molt bo el programa i m'ha agradat molt sentir-lo. Petons.

Caterina ha dit...

Ei, perdona per no haver-te respost abans, però he estat total i literalment desinflada i desconnectada; ara ja estic milloret i la setmana que ve encara hi estaré més.
Sí que és maco el vídeo del programa, me va agradar molt trobar-lo, sobretot perquè no el cercava, hehehe.
Besada.