8 d’agost del 2009

fragment 262 - càrrega policial



La persecució policial a que es veu sotmès el jovent de Maulets, ja fa massa temps que dura.
Dijous passat, la concentració pacífica per protestar contra les curses de bous va esdevenir l'escenari idoni per a què la policia espanyola aprofitàs per carregar a tort i a dret davant qualsevol moviment o crit,...que interpretà (erròniament) com a provocació d'aldarulls.
Els fa por, tenen por que l'esquerra independentista creixi i reprimeixen el jovent valent amb la seva 'cultura', la de les porres.
Dijous passat, la presència d'efectius de la policia estatal repressora va ser excessiva; ja suposam que després del desgraciat atemptat de la setmana anterior, la seva habitual dosi de xuleria s'ha incrementat.



Aquest és el comunicat de Maulets

Comunicat Càrrega policial contra els antitaurins

Davant dels fets ocorreguts la nit del 6 d'agost durant la concentració antitaurina convocada per tercer any consecutiu per Maulets, denunciam les gratuïtes i brutals càrregues policials.


La concentració era d'un caràcter reivindicatiu, però totalment pacífic. Tot i això, no va faltar des del començament la presència d'un exagerat dispositiu policial. La tensió s'inicià quan la policia espanyola envoltà els manifestants sense cap intenció de garantir la seva seguretat, sinó amb una clara actitud provocadora, fent-los retrocedir de manera violenta. Aquesta funció, totalment fora de lloc, del cordó policial es reafirmà quan els agents permeteren l'accés a la concentració d'uns espectadors taurins amb ganes de provocar. En aquest moment s'esdevingué un intercanvi de crits entre els manifestants i els taurins que es trobaven ja dins la concentració.


La policia, tergiversant totalment els fets, ja que eren conscients que el conflicte es basava en la presència dels taurins entre els manifestants, inicià una càrrega desproporcionada i completament indiscriminada contra els i les antitaurines. La policia espanyola no es limità a aturar el petit conflicte, sinó que realitzà posteriorment una segona càrrega també agredint i perseguint les persones que es volien manifestar per tot el carrer Arquitecte Bennàsser. Després de dispersar la concentració, furgons policials perseguiren les persones agredides fins ben entrat el casc antic de Palma.


Els lamentables resultats de la càrrega foren al voltant d'una vintena de persones ferides, moltes d'elles amb cops per damunt de la cintura i entre elles una nina de 10 anys, i 5 persones a l'hospital.


Maulets no podem acceptar ni permetre aquesta actitud repressiva dels cossos policials espanyols i criticam severament el fet de no poder realitzar una concentració lliurement i amb total normalitat. Reiteram que des d'abans de l'inici de les càrregues la policia ja mostrava una intenció d'impedir el normal desenvolupament de la concentració, per això pensam que les agressions eren premeditades.


Per tot això, Maulets passarem a denunciar els fets i les agressions més greus. Exigim a les autoritats que observen des de lluny aquests tràgics incidents una resposta en forma de condemna pública i la declaració de Palma ciutat antitaurina.


Recordam que la lluita no acaba aquí, continua a pesar de les dificultats. Seguirem amb les següents concentracions els propers 13 i 20 d'agost.

racó català
dBalears
llibertat.cat
indymedia Barcelona
Ateneu llibertari Estel Negre
Vilaweb