31 de juliol del 2008

fragment 91 - de visita per l'illa



Essent com som una lectora habitual, millor dit, addicta, de blogs, avui, remenant pels que tenc a la llista de la dreta, he entrat a un dels d'en Marc Peris i m'ha agradat llegir a on duu les seves amistats quan passen uns dies a Mallorca, turisme 'menys convencional' i del tot compartit.

Es veu que les alternatives al turisme de masses arriben també a la gent del País Valencià de mans de gent d'allà que ha decidit venir a viure aquí i integrar-se de ple amb nosaltres que, havent nascut aquí, i malgrat la interiorització de que 'vivim del turisme', no compartim per res el model de sol i platja en massa que ens han inculcat des de sempre, des de les polítiques institucionals.

Les cales que comenta en Marc, són meravelles de la natura que cal tenir una mica amagades per tal que no acabin en mans dels destructors o dels turistes envejosos.

Especial esment a cala varques, que visito almenys una vegada cada estiu perquè està molt apropet de portocolom, on també gaudim encara de privilegis de trossos de roca i mar 'verjos', ja us en vaig parlar en aquesta entrada.


Afegitó: Curiós el cas d'en David Jordi, el cap de premsa del PSM-EN, valencià de naixement, que 'xerra totalment en mallorquí', ningú diria que no ho és.