14 d’abril del 2008

fragment 32 - Gonellisme encara???


Després d'anys de 'gonellisme' obsolet, ara (ens) ha sortit una pua dins l'ull...bé, dues. Us ho explico.
Una és en Carlos Delgado, batlle de Calvià i l'altra, pitjor encara, el Diario de Mallorca, que de cada vegada es va assemblant més a 'el (in)mundo' i ja s'ha prestat o venut a l'home aquest de Calvià.
Tot va (re)començar quan a aquest senyor se li va acudir escriure un article d'opinió titulat '¿por qué balear?', publicat al Diario de Mallorca el passat dia 1.
El contingut, ja ho veis, no fa ni ganes llegir-lo; aquest home és un 'bufó' de la cort del PP. Sembla com si ho haguessin acordat: 'tu ve entreteniendo al personal y así no daremos pie a que hablen de todos los problemas internos de debilidad en el partido'; i ell, amb el seu afany de protagonisme, 's'assessora' i treu la bajanada aquesta de 'sa llengo baleà', talment com va passar amb el gonellisme en els anys 70 (1972) amb la diferència gens menyspreable de que la defensa de 'sa llengo baleà' la fa sempre en 'lengua española', la 'baleà' ni l'usa ni la sap, botifarra ell!
No en parlem pus, ignorant!
El que no és de rebut és que el 'Diario de Mallorca' sigui el mitjà transmissor d'aquest doi sense fonaments, escrit per un càrrec públic, el batlle de Calvià, el que destina 1€ a l'àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament que ell governa.
S'està transmutant en 'El (in) Mundo'?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei!!! Jo dissabte era a Ràdio Calvià i abans d'entrar en directe la vaig "montar grossa". Ens havíem de fer una entrevista al grup i mos deien que "en castellano..." i que "por qué cantais en catalán y no en mallorquín o balear..."

I ho cont molt, molt, molt, molt, molt resumit però els vaig enviar a la Xina popular (al fons a la dreta, que diuen).

Vaig amenaçar dient que s'erradicava aquesta pregunta o agafava tots es trastos (feiem un directe per la radio amb TOT l'equip) partia cap a ca meva, el to va canviar i vam tornar a fer l'entrevista i el directe pel vespre perquè era un compromís d'un familiar conegut d'algú proper.

Res... que no en faig comptes tornar! Ja veus... tristíssim!

Albert

Caterina ha dit...

Òst..., a Calvià pus mai; 'ni agua', que dirien ells! Tanta acumulació d'indignació no pot ser bo per a la salut, per tant, a la merda, ja s'ho trobaran.
I la meva enhorabona per la teva (vostra?) actitud, supòs que almenys en Joan Toni també se va rebotar, a la resta no els conec tant, però segur que n'Àngel també és dels nostres, o no? País a rompre, cagondena!!!

Caterina ha dit...

Per cert Albert, la deveu tenir gravada l'entrevista, no?
Ja me la passaràs. Vive l'équilibriste!
Muackssssssss

Ignasi ha dit...

Curiosament, els que defensen la realitat de llengues com el "valencià" o el "béléà" son precisament el que no les faran servir...

Que dur és ésser pacifista a una illa com Mallorca, amb tota aquesta tropa fauno-ibérica, massa dur...

Una besada ^^

Caterina ha dit...

Quanta raó tens Nasi, venen ganes de 'treure les armes', que en el nostre cas haurien de derivar en indiferència i no en indignació, però ens ho posen massa difícil, quin país que tenim! Haurem d'arremangar-nos de debò, a veure si aconseguim que se'ns senti més fort que a aquesta tropa d'indesitjables, per no dir alguna cosa més forta.
Besadetes i fins ara.

Anònim ha dit...

Hola Cata! M'agrada molt aquesta darrera versió de la plantilla del blog. Serà la darrera no????? ;)

Au...que no diguis que no et segueixo...que l'anterior plantilla amb la meva vista, vella i cansada, era molt mala de seguir.

petonets, etc, etc

Caterina ha dit...

Eiiii, Magí, amoret,
Com m'agrada que passis pel meu blog i hi facis comentaris!!! Esper que ho facis més sovint, tot i que podries fer-ne algun als posts, i ara no me diguis que jo he de fer el mateix, ja ho séeeee, però m'has de disculpar que encara estic en fase d'adaptació en això dels blogs i actualment dispòs de manco temps per entretenir-m'hi. Jo també esper que aquest nou disseny duri algun temps, tot i que assegurar que sigui definitiu ja no m'atrevesc a dir-ho; sóc llunàtica i, per tant, molt canviant, ja ho saps!
Au, besadetes i no tardis.

Anònim ha dit...

i, per cert, que significa el signe de la victòria i els "dos dies!" ????

es pot explicar?