22 de març del 2008

fragment 17 - José M. López Sanfeliu: Kiko Veneno


Aquest cantador que me va robar el cor durant anys!
Aquests dies, fent recordatori i recopilació de música arraconada en algun lloc del meu cervell, com ja us vaig dir en el post de la Patty Smith, m'he retrobat amb ell i, seguesc amb el cor robat, quina música, quines lletres, quines històries!!!

Aquest gironí de Figueres, que va créixer entre Cadis i Sevilla, me va fer obrir els ulls a la música flamenca, bé, va ser abans amb el grup 'Triana' i el seu disc 'El Patio' , que me van sublimar, allà pels anys 80, però ara vull parlar de Kiko Veneno.
Tot i que no vaig conèixer el seu primer grup, 'Veneno' (Rafael i Raimundo Amador, Martirio i ell mateix), el descobriment posterior, en els 90, va fer que Kiko Veneno i la seva música es convertissin en una necessitat; discos com:
'Échate un cantecito' (1992): 'Lobo López', 'Echo de menos', 'Superhéroes del barrio', 'Joselito',...
'Está muy bien eso del cariño'(1995): 'Lo que me importa ers tu', 'Veneno', 'Hace calor', 'Memphis Blues', 'Lince Ramón',... i
'Punta Paloma' (1997): 'Te como a besos', 'Currito ta ta ta', 'Impresionante amiguete', 'Malos Pelos',... i els altres posteriors, recopilacions incloses, me transportaven a tot un món de bona música per compartir.

AQUI ET DEIXO UNES CANÇONETES:

Echo de menos
Lobo López
Joselito
Blues de Memphis

Ah, remenant per la xarxa he trobat això:

MANIFIESTO DE LIBERACIÓN

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs a mi també m'agrada molt, molt molt, però el qu més el disc "Veneno", un clàssic sense cap meba de dubte, almenys per mi.

jordimartifont