7 de març del 2009

fragment 189 - el tribunal suprem i Son Espases

Hi ha dies en què les persones (algunes?) ens adonam, d'una manera més amplificada, de les constants preses de pèl a què ens trobam immerses pel sol fet de ser-ho i de viure en el moment que ens ha tocat.
El tema de l'Hospital de Son Espases va néixer polèmic i continua sent-ho.

No cal repetir que és necessari un 'nou' hospital de referència ubicat a Palma, però això de Son Espases passa totes les mides possibles.
Una vegada que l'estructura, el buc, del macro-hospital està en fase ben avançada, ens surt la sentència del Tribunal Suprem en contra de la modificació del PGOU de Palma que va dur a terme l'anterior govern del PP només per incloure-hi la permissivitat 'legal' de la construcció de l'hospital.
No m'estendré parlant de les mobilitzacions, amb 'càstigs' inclosos, que férem tot un seguit de col·lectius ciutadans per aturar la barbàrie.

Ni tan sols val la pena recordar que els partits de l'actual govern de pacte s'hi varen oposar; uns activament (BLOC) i l'altre (PSIB-PSOE), amb un clar posicionament en contra.
Eps!, n'hem d'excloure UM, que ja governava amb el PP i va aprovar-ne la modificació, per tant, els fa responsables directes i indiscutibles.
No parlaré (o sí) de com va anar l'assumpte just començar l'actual legislatura i les crítiques que va rebre el nou govern des de la plataforma ciutadana i més.
Tot un cúmul de despropòsits, sens dubte.
I com que la 'justícia' va com va, ara, fa dos dies, ens surt la sentència del Tribunal Suprem en contra de la modificació del PGOU.
Al president Antich li ha faltat temps per fer públic que les obres no s'aturaran, que demanarà la nul·litat de la sentència del Tribunal Suprem, sense saber exactament quina fórmula jurídica es farà servir.
Tot aquest gran merder no fa més que, per una banda, revifar la indignació per la traïdoria de l'actual govern; i per altra banda, pensar que les esperances no s'han perdut del tot i tant la congregació de Missioners del Sagrat Cor, l’Associació de Veïns de Es Secar de la Real, el GOB i una munió de ciutadanes volem creure que encara hi ha una espurna de confiança en les mobilitzacions motivades per interès general..., però, clar! un hospital de referència també ho és!

Més sobre el tema:

Excel·lent article a Tribuna Mallorca:

El Tribunal Suprem atura la infàmia de Son Espases

Al dBalears:
El Suprem posa en solfa les obres de Son Espases
'Estam satisfets, però la sentència arriba tard'
El Suprem i Son Espases
El Govern considera nul·la la sentència de Son Espases
'Trobaran motius per retardar-ne la paralització'