26 de febrer del 2009

fragment 185 - més sobre contradiccions i / o dicotomies

Avui NO aniré a la mani; NO HI VULL ANAR!!!
Una mani convocada per CCOO i UGT (i USO de retruc)) 'per l'ocupació i contra els ERO'; els únics sindicats que s'han avengut amb les patronals i per convèncer els comités per a signar-los; això no té ni cap ni peus.
Sí que els i les treballadores tenen tot el meu suport incondicional.
I de cop i volta, la resta de sindicats (CGT i STEI-i, concretament), decideixen adherir-s'hi per 'unitat sindical' davant la crisi; però...de què anam???
Tant CCOO com UGT han fet el seu cap endavant fent ús i abús de la seva 'majoria' i no han proposat que la mani fos convocada unitàriament per tots els sindicats.
Tenc claríssim que el moment és crític, que les persones treballadores que pateixen la crisi es mereixen que hi hagi unanimitat en les mobilitzacions, però s'ha de ser coherent sempre, no només en temps de crisi; ja n'hi ha prou de vendre fum.
Avui tots juntets i demà CCOO i UGT a seguir 'boicotejant' la resta de sindicats?
El titular de vilaweb me fa mala olor.

Aquest és un extracte del manifest dels convocants:
Manifest:
PER L’OCUPACIÓ
BASTA D’EXPEDIENTS I ACOMIADAMENTS
PER LA MILLORA DE LA PRESTACIÓ DE L’ATUR
· Basta d’expedients de regulació d’ocupació sense justificació.
· Basta d’extincions de contractes.
· Per la millora de les prestacions per desocupació.
· Per la concessió de crèdits a les famílies i a l’economia productiva.

Tots/es a la manifestació de dijous vinent, 26 de febrer del 2009
a les 19.30 hores



Aquesta és la 'crida' que s'ha fet (hem fet?) des de l'STEI-i:


L’STEI-i, tot i no ser convocant de la manifestació, pensa que són moments per a la unitat sindical donada l’actual situació de crisi que vivim, i manifesta el suport a totes aquelles persones treballadores que pateixen els efectes de la situació econòmica; així com el desacord amb la gestió de la crisi que es fa des de l’Administració i les organitzacions Patronals, que perjudica bàsicament la classe treballadora amb acomiadaments sistemàtics, individuals i a través d’expedients de regulació d’ocupació (ERO).
És important fer públic el malestar social que hi ha amb aquesta situació. Us demanam la vostra participació.
Per aquest motiu us convidam a participar d’aquesta manifestació i us convocam avui a les 19:15 hores a l’Estació del tren de Sóller.



I aquest és un extracte del comunicat que ha fet la CGT:

Per a combatre la crisi, i evitar pagar tan cara factura, entre altres objectius, cal aconseguir:
  • El manteniment de l'ocupació. Ni un sol ERO més. Ni un sol acomiadament arbitrari. Per l'abolició o reforma de les lleis que permeten l'acomiadament lliure i els acomiadaments col·lectius. Per a exigir al Govern que dediqui tota la muntanya de doblers que li dóna als banquers, a les atencions prioritàries de les persones que es queden sense ocupació; fomentant l'ocupació pública, per a acabar amb el monopoli de la iniciativa privada en la creació de l'ocupació.
  • El manteniment i ampliació d'uns serveis públics universals i de qualitat: l'educació, la sanitat, el transport, la cultura, les telecomunicacions, els serveis postals, els mitjans de comunicació, els espais comunitaris naturals, rurals i urbans... També per uns serveis financers de titularitat pública, i la gestió pública de la banca, que reactivi l'economia productiva i que acabi amb el xantatge dels bancs privats i la rapinya dels especuladors.
  • Una economia sostenible al servei de la societat, per a igualar a l'alça la justícia social i les llibertats de tots. Per l'aprofundiment de la democràcia dels treballadors i de la ciutadania.
AVUI, MANIFESTACIÓ A PALMA. CONTRA LA CRISI I EL CAPITAL. VINE AMB LA CGT. QUEDAM A PLAÇA D'ESPANYA (Cantonada Crèdit Balear), A LES 19,15 h.

PS. Sigui com sigui, jo 'm'arrisc' i NO hi vaig, per coherència amb mi mateixa; me la dec.