1 de gener del 2009

fragment 164 - CONCENTRACIÓ URGENT: ATUREM LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ !


ATUREM LA MASSACRE

DEL POBLE PALESTÍ !

Divendres 2 de gener de 2009,

19 Hores Plaça d'Espanya, Palma


Manifest unitari Palma 2 de gener 2009

ATUREM LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ !

La població civil de Gaza, sotmesa a un duríssim bloqueig per part d’Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena. Des del passat dissabte, s’hi ha afegit la brutal agressió de l’exèrcit israelià, que ha suposat centenars de morts, molts d’ells civils, milers de ferits, destrucció d’equipaments i infraestructures i un empitjorament de la situació humanitària. El govern i l’exèrcit d’Israel no deixen d’advertir que aquesta pot ser només la fase inicial d’una ofensiva molt més violenta. Davant aquesta situació, ens manifestam per demanar, com a exigència immediata i urgent, que s’aturi la massacre que està patint el poble palestí a la franja de Gaza.

Els col·lectius, associacions i forces polítiques presents en aquesta convocatòria manifestam la nostra solidaritat amb Palestina i la nostra demanda d’una solució al conflicte basada en el reconeixement dels drets del poble palestí.

Exigim que Israel posi fi al setge sobre la franja de Gaza, que ha portat aquest territori superpoblat a una catastròfica situació humanitària.

Exigim, també, el final de l’ocupació de Cisjordània, la paralització de la construcció del Mur i l’abandonament dels assentaments de colons, ja que tant el Mur com els assentaments estan suposant un procés continuat d’apropiació de recursos i d’annexió del territori palestí.

Exigim, en tercer lloc, que s’acabi amb les violacions dels drets humans que la població palestina dels territoris ocupats pateix de manera continuada.

I exigim d’Israel, en quart lloc, el compliment de totes les resolucions de Nacions Unides sobre el conflicte.

Demanam també que la Unió Europea, el govern espanyol i les institucions autonòmiques i locals condemnin l’actuació d’Israel, i que pressionin amb les mesures diplomàtiques, econòmiques i comercials que estiguin al seu abast. De manera especial, demanam la urgent suspensió dels acords comercials entre la Unió Europea i Israel.

Demanam, finalment, que els partits polítics, els sindicats, les associacions cíviques i els ciutadans se sumin a aquesta condemna i que tots i totes ens mobilitzem per aconseguir, per a un conflicte que ja dura massa anys, una solució justa per al poble palestí.

Convoquen: Associació ‘AL MAGHREB’ - Associació Argelina - Associació d’immigrants marroquís - Associació Orient Mitjà/Palestina - Fundació ES SIRAT - Lliga musulmana de les Illes Balears - Els Verds de Mallorca - Esquerra Unida de les Illes Balears - Esquerra – Illes Balears i Pitiüses - PSM-Entesa Nacionalista - CJIB -Taula per Palestina