28 de novembre del 2008

fragment 148 - dies plens i complets (que no vol dir el mateix)




Hi ha dies d'aquells en què els temes i les activitats que es succeeixen, ens encoratgen a anar fent sense parar.
Ahir en va ser un. Deixant apart la jornada laboral retribuïda, l'horabaixa va ser d'allò més gratificant.
A les 17h Maulets havia convocat una roda de premsa davant la seu del PS(IB?)OE per denunciar als mitjans la descàrrega policial que havien patit a la darrera concentració (la de suport als encausats per la crema de fotos del monarca 'intocable'), i, per si amb les bufetades rebudes no n'hi havia prou, per les multes que han rebut, una per la pintada del carril bici el passat 1r de maig i l'altra per la concentració, un total de 1000€.



Per una altra banda, ahir matí, a la UIB, convidat pel Consell d'estudiants, havia de venir el responsable de difusió del setmanari 'La Directa' a presentar el projecte per iniciar-lo a les Illes; finalment, per qüestions logístiques, no va poder ser; tot i així, a les 18:30h, aproximadament, ens reunírem un grupet de persones amb la idea de parlar-ne i iniciar l'aportació d'articles setmanalment; vàrem concloure que en el mes de gener es tornaria a convidar al responsable de difusió.
De la pluja d'idees en va sortir un grapat de possibles articulistes, així com la possibilitat de fer extensiva la subscripció a la xarxa de biblioteques i a algunes llibreries de Palma i pobles.
Finalment, per acabar el dia, a les 20h a Can Alcover-espai de cultura, recital de poemes de Josep Maria Llompart.



Avui a les 19:30h m'espera un taller sobre drets socials, a l'associació de senegalesos de S'Arenal, organitzat pel Grup Blanquerna ; l'hem titulat: 'dret a l'educació, a la sanitat i a la justícia' i hi intervindrem com a monitors, en Madiop Diagne i una servidora.

Taller de drets socials

El Grup Blanquerna organitza un Taller de drets socials, adreçat als nouvinguts. El taller es farà a s´Arenal, zona caracteritzada per la presència d’una important immigració i per una desestructuració social i cultural molt avançada. S’Arenal destaca per l’ús molt baix del català i per la total absència de serveis i programes per a nouvinguts. Per tant, redireccionam cap a s´Arenal el projecte per respondre a una necessitat social. El taller es desenvoluparà en col•laboració amb l’Associació d´Amics i Amigues Senegalesa Mallorquina, que comparteix amb el grup Blanquerna el compromís per la llengua.

A nivell de contingut, tres eixos seran fonamentals: la llengua (el nivell dels usuaris marcarà la intensitat), el territori i la seva realitat social (intervendran, juntament amb el monitor principal, un@ monitor@ de suport amb un perfil molt ben definit) i el contingut, amb la presència de professionals experts en diferents àmbits dels drets socials (un tècnic de l’Ibavi, un advocat, un activista a favor dels drets dels ciutadans i militant de la cultura popular, un membre de l’OCB, una persona de Joves de Mallorca per la llengua).

-1r taller: Divendres 14/11/2008: Dret a la Cultura (popular), drets com a ciutadà, drets com a veïnat: Madiop Diagne, Miquel Ramon i un representant de Joves de Mallorca per la Llengua.

-2n taller: Divendres 21/11/2008: Concepte de drets: és el dret una realitat dinàmica? És un privilegi? Per què drets en una societat de convivència? Drets per a tothom o per alguns? Drets elàstics o limitats? Quina dinàmica hi ha entre les persones i els drets? Com a immigrant, tenc drets? Quins? Limitacions? Quines? Monitors: Madiop Diagne i Dolors Puertas.

-3r taller: Divendres 28/11/2008: Dret a l’educació, a la sanitat i a la Justícia. Monitors: Madiop Diagne i Caterina Sánchez, de l’STEI-i.

-4 taller: Divendres 05/12/2008: Dret a una feina digna: horaris, retribució, vacances, vaga, contracte. Monitors: Madiop Diagne i Pep Juárez, de la CGT.

-5.Taula rodona: Divendres 12/12/2008: Som tots les ciutadans iguals en drets, deures i dignitat avui a Mallorca?: Jaime Zambrano, Tomeu Martí, Sindicat d’Estudiants, Institut de la Dona.

Totes les activitats se duran a terme en el local de l’Associació d´Amics i Amigues Senegalesa Mallorquina, carrer Berga, 29, s’Arenal, de 19.30 a 21 h.

Per apuntar-vos al taller, telefonau al 971 723 299 o enviau un correu electrònic a tresoreria@grupblanquerna.cat

Organitza: Grup Blanquerna

Hi col•labora: Ajuntament de Palma