31 d’octubre del 2008

fragment 136 - alguna cosa es cou a les Illes



Des de fa un temps, estan passant coses a Mallorca per aturar-s'hi a pensar.
Dissabte passat va tenir lloc un sopar-xerrada amb dos membres de les CUP, un de Mataró i l'altre de Sabadell, que varen ser convidats per tal de donar a conèixer aquest projecte a Mallorca.
La xerrada anava enfocada estrictament a informar de com sorgiren les CUP al Principat i de la tasca que estan duent a terme en els municipis, tant en els que tenen representació com a la resta.
La idea és intentar posar en marxa un projecte semblant aquí, a Mallorca i a les Illes en general.
El camí no és planer, però s'ha de començar a dibuixar aquest espai de l'esquerra independentista, aprofitant que hi ha inquietuds entre alguns col·lectius i persones que hi treballen com a formiguetes, per materialitzar aquest projecte, encara en estat molt embrionari.
Enllaçant amb aquesta introducció, el que vull ara es exposar altres accions que cal esmentar.
Per una banda, un dels membres de les CUP que va participar en el sopar-xerrada de dissabte, concretament el de Mataró, en Joan, fa dos dies va ser agredit pels mossos d'esquadra...ell mateix ho explica aquí.



Podem seguir amb el que va passar despús-ahir aquí, a Palma, amb les agressions dutes a terme per la policia espanyola contra quinze joves de l'esquerra independentista per voler manifestar-se com a mostra de suport als encausats per la crema de fotos del monarca espanyol; molt significatiu que en qüestió d'hores de diferència, els encausats eren absolts i els joves de Palma que els donaven suport, eren agredits per la policia espanyola.



Més coses...
Ahir, a la xerrada
'reptes de l'esquerra anticapitalista avui a Europa', ens vam aplegar un bon grapat de persones, la majoria conegudes, al voltant dels ponents, i varem gaudir tant i tant del debat, que al final va parlar més el públic que no els convidats.



Es va gestar alguna cosa important: cal fer-nos autocrítica i pensar i repensar perquè a les Illes, concretament a Mallorca en aquest cas, no varem sortir al carrer el proppassat dia 7 d'octubre, quan estaven convocades arreu del país, concentracions de rebuig a la directiva europea de les 65 hores; perquè sindicats com l'STEI-i i la CGT no fan més accions conjuntes, sent com són dues organitzacions sindicals amb més d'un 80% de coincidències en els seus eixos bàsics (en aquest sentit val a dir que es va fer un comunicat conjunt);...
D'aquest intercanvi de raonaments va sorgir la convocatòria d'una trobada-debat que es farà al bar 'es pinzell' el proper dimarts dia 4 de novembre per tal de bastir tota una sèrie d'accions des de l'esquerra transformadora, amb la idea clara de preparar la o les accions per al proper dia 15 de novembre
en que tindrà lloc la cimera mundial sobre la crisi financera que se celebrarà a Washington.

Hi ha il·lusió, ganes d'iniciar, de sumar i no parar, de no descartar res ni ningú disposat a reactivar-se.
En el moment de crisi en què ens trobam, els governs europeus no fan més que imitar les formes de l'americà amb la pretensió de reanimar aquest model capitalista malaltís i fracassat, amb tot un seguit de mesures i despropòsits per no haver de reconèixer l'abús a que han sotmès les seves polítiques de creixement desmesurat, de major enriquiment dels rics de sempre.




Títol: Independència i llibertat
Grup: Oprimits
Disc: Comissió de Festa
Any: 2002

Hi ha gent que no es cansa intentant globalitzar
una terra oblidada, enfonsada dins la mar.
Una corona passada, un futur per millorar
una vida nova, una història per inventar.
Ses arrels avui ploren, perquè ja no és com abans
es respecte pels altres, sa nostra cultura ha d’aguantar
una envestida com ara, si junts estem no ens tomarà
recordant ses quatre barres, que un temps van arribar.
Diuen que sempre som els mateixos:
que tremolin!
en queden molts per arribar!(2)
No demanem sa lluna!
Independència i llibertat!!(2)
Hi ha gent que es demana fins quan podrà aguantar
és sa veu d’una dona que proclama igualtat.
Una casa venuda a qui més oferirà
i un país que reclama Independència i Llibertat!!!!!!
Il·lusions enterrades, una empresa treball temporal
dictadors que ens recorden, que ses ferides no han tancat.
Una guerra causada per fanàtics militars.
Una vida nova, una història per remuntar.
Diuen que sempre som els mateixos:
que tremolin!
en queden molts per arribar!(2)
No demanem sa lluna!
Independència i llibertat!!(4)

Països Catalans!

2 comentaris:

Enmig de la mar ha dit...

Hola Caterina,

avui no he entrat a llegir el blog sinó a saludar-te, ja que ahir em vares dir que ho fes, jejeje.

Res, que generalment el segueixo i m'agrada, però som un poc "vago" i no sol fer comentaris...A mem si m'hi poso.

Per cert, m'ha agradat molt aquesta darrera entrada, estic molt d'acord amb tu i afegiria que entre tots hem d'empényer perquè les coses es moguin encara més!

Besades!!

Caterina ha dit...

Guilleeemmm, estic molt contenta de veure que m'has fet cas, hehehe; la veritat és que fa molta il·lusió que te deixin comentaris i no només que te diguin que han vist el teu blog...venga, treu-te la mandra i fes-ho més sovint.
Besada i fins aviat.
Caterina