17 d’octubre del 2008

fragment 127 - MallorcaMón



El Festival MallorcaMón neix amb la idea de l'apropament i la integració dels nouvinguts, partint de la música i la festa, amb actuacions combinades de grups o cantants, l'origen dels quals ha de ser d'un dels països de naixement d'algun dels col·lectius dels nous ciutadans d'aquesta illa, amb la dels músics illencs i/o catalanoparlants.




La 1a edició del MallorcaMón Festival es va celebrar el 20 de juliol de 2005.
El cartell de 2005 va comptar amb les actuacions de 'Els Pets', 'Youssou N'Dour', 'Al-Mayurqa' i en 'Titot'; continuà el 2006 amb les actuacions d'Antònia Font i Khaled.



Després d'una aturada el 2007, el festival torna enguany amb les actuacions del conjunt musical xilè 'Quilapayún' i el grup mallorquí 'Cap·pela', demà, dissabte 18 d'octubre, a les 21h, a l'Auditòrium de Palma.

Escoltau ara aquesta cançó interpretada per ''Quilapayún', que és un poema del francès Paul Eluard, escrit l'any 1942, per protestar i denunciar l'ocupació nazi de França durant la Segona Guerra Mundial. No és la versió que més m'agrada però si parlam d'ells, toca posar-la: 'YO TE NOMBRO LIBERTAD'

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si jo fos de les Illes vindria, perquè la trajectòria del festival s'ho val però Quilapayun hi obliga.
jordimartifont