2 de setembre del 2008

fragment 101 - la brètola de na Bàrbara Galmés i La Bressola



La consellera d'educació, Bàrbara Galmés, nega el conveni de col·laboració que suposaria un ajut econòmic de 25 mil euros anuals durant els propers 5 anys per pagar el sou d'un/a mestre/a, o sigui, un 0,4 per cent del pressupost destinat a la direcció general de política lingüística, depenent d'aquesta conselleria, i que gestiona na Margalida Tous (BLOC-PSM).
Aquesta senyora ens demostra una vegada més que aquest PSOE que tenim, millor dit, que hi ha (jo no el vull, ni l'he triat), a les Illes, és més espanyolista que el PP.
A la consellera d'educació, 'maleducada' ella, el càrrec li és gros.
L'esmentat conveni es va acordar durant el passat govern de pacte de progrés (1999-2003) i s'havia mantingut durant els darrers 4 anys del sagnant govern del PP d'en Matas, amb el senyor Miquel Melià, l'aleshores director general de política lingüística, que, tot i ser llicenciat en filologia catalana, no es prodigava per ser-ne defensor, precisament. Recordareu que en un debat a l'Espai Mallorca de Barcelona, equiparava els qui defensen democràticament el deure de conèixer la llengua catalana amb els terroristes d'ETA.
N'estic farta de sentir que, amb l'anomenada eufemísticament, 'recessió econòmica', surtin malparades l'educació i la llengua catalana, siguin d'allà on siguin, perquè la senyora Galmés és tan ignorant que no deu saber que a la Catalunya Nord s'hi troba el bressol del Regne de Mallorca, és a dir, ca nostra.
La Generalitat de Catalunya, governada igualment pel PSC amb coalicions, tot i saber que el president Montilla també és súbdit del PSOE de Madrid, sí que continua ajudant econòmicament a les escoles de La Bressola; i de ben segur que com la resta del món, també es troba en situació de crisi.
Fa mal governar ni gestionar res amb aquesta colla; és ben hora que el PSM i la resta de partits que engloben el BLOC, facin portades i posin una mica de seny i coherència si es vol mantenir aquesta coalició que, de moment, i ja fa més d'un any, no ens aporta res de bo.
No li trobarien un lloc a Madrid a aquesta madona? Que se'n vagi a fer pinya amb na Nájera!
Com sempre, la xarxa, entre notícies i blogs, en va plena:
marginàlies
FOLC
Ràdio Catalunya
Vilaweb
llibertat.cat
fòrums racocatala
OCB
el blog d'en xesc
tribunamallorca...

Nota: mirau el que diu el DIEC sobre el nom bàrbar/a