26 d’agost del 2008

fragment 98 - Prada (II), resumet una mica més prolífic



Després de l’estada a Prada per primera vegada, tot i tenir-ho pendent des de l’any 1993, després que el 1992 passàs les oposicions i quan vaig conèixer l’amic Andreu que sí que era assidu i amb qui varem compartir feina durant el curs 1992/1993, bons moments de gresca, converses sobre el fet nacional i independentisme, i, fins i tot, les festes de Sant Joan a Ciutadella del juny de 1993, mai havia pogut assistir-hi decididament fins enguany, els darrers set anys per qüestions laborals.
L’experiència ha estat , en resum, profitosa, malgrat els darrers dies estava una mica atabalada. Potser la primera vegada m’havia d’haver plantejat anar-hi només la meitat dels dies, que, gairebé 10 dies, són molts.
Cal esmentar que la llibertat d’acció i de participació en les diferents activitats, és total, per tant no deixen de ser unes vacances a un lloc privilegiat i a bon preu.
Dels cursos triats per mi, em quedo amb un regust ben dolç del d’en Tilbert Dídac Stegmann, catedràtic de filologia romànica, expert en catalanística, positiu i positivitzador, que proposa un mètode (l’eurocom) que convida al plurilingüisme europeu i pretén que ens puguem comunicar sense usar l'anglès, partint de les llengües romàniques que dominam.
El mètode es basa en els anomenats ‘set sedassos’ que són estratègies d’intercomprensió entre parlants de llengües romàniques.
El mètode també existeix i és aplicable a altres llengües com les germàniques o les eslaves.
Aquest home fa enveja per la seva manera d’enfocar des del positivisme més clar; t’obre els ulls malgrat tu no vulguis.
Dels tallers, els dos me varen omplir molt, el de ‘glosat i cançó redoblada d’Eivissa’ amb en Toni Manonelles, i el d’’Occitània: llengua, literatura, folklore... i vi’ amb en Jaume Figueres i n’Aitor Carrera, dos ‘occitanístics’ (es diria així?) excepcionals, que et transmeten la seva passió a través de la pell, l’oïda, els ulls i el paladar.
A més, vaig assistir al curs d’en Gabriel Bibiloni: com ‘et diuen? Fonaments de l’antroponímia catalana’, a algunes sessions soltes: ‘Ausiàs March, una singularitat amarga’, ‘El rei Jaume I: història, literatura i llegenda’, ‘La corrupció urbanística a les Illes’ i a tantes altres activitats entre conferències, debats, fòrums, presentació de llibres, espectacles (música i cinema), que seria massa llarg d’explicar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també hi vaig anar!!!!

Ps.- aquest comentari serveix per a demostrar-li a la cata que vaig seguint el seu blog i que, de tant en tant, l'escolt i faig el que em demana o sigui: deixar algun comentari (que jo, com a blocaire, també em fa ilusió) au!

Caterina ha dit...

Tens raó, fa il·lusió que t'escriguin, que es deixi constància de qui et visita i si, a més, es fa referència al contingut del post, això ja és 'sublim', hehehe.
Ara me pass pel teu a veure si et puc deixar una petjada.
Au, besadetes i fins ara.
Cata