26 de juny del 2008

fragment 74 - la (no)normalització lingüística de l'Ajuntament


L’Ajuntament de Palma i la (no) normalització lingüística
¿Com és possible que a l’Ajuntament de Palma, en temps del PP es parlàs més en català que a l’actual consistori de progrés?
Us contaré dues de les situacions més recents, una publicada al Diario de Mallorca de fa uns dies i que ja ha estat criticada convenientment pel professor Bibiloni al seu blog
L’altra, la vaig viure i veure en persona ahir horabaixa al plenari del Consell Escolar Municipal, del qual en sóc membre, presidit per la regidora d’educació, sra. M. Isabel González Carrasco, del grup municipal del PSOE.
En el primer plenari, que es va reunir en el mes de novembre de 2007 i on es presentava i constituïa el nou Consell, la regidora va saludar en català i immediatament després es va disculpar per no parlar-lo perquè, segons va dir ella, fa molt poc temps que viu a Mallorca (i ja és regidora!!!, encara no he pogut esbrinar quant de temps fa, però ja ho faré) i que esmenaria el fet. Així que el plenari, es va desenvolupar en castellà.
Ahir, segon plenari i després de gairebé 7 mesos, jo estava a l’expectativa de veure en quina llengua s’expressaria la senyora regidora...començàrem molt bé, no només en la salutació sinó que va fer unes frases de continuïtat en català...però per art de màgia en uns segons va girar cap al castellà i durant tot el plenari s’anà referint a la ‘regidoría de educación’, a las ‘txartxas d’escoletes’, a... llegit tal i com es fa en castellà, mare meva, jo esborronava.
Un dels punts de l’ordre del dia era aprovar un reglament per tal de ‘controlar i posar ordre’ a l’ús social que se’n fa dels centres educatius públics fora de l’horari escolar, oberts als barris i a on es permeten fer activitats organitzades per entitats del barri, per les AMIPA, etc, i que s’estan duent a terme sense cap tipus de mesura, perillant així la responsabilitat tant dels espais com dels materials i recursos que s’usen, en cas de causar algun ‘desperfecte’.
Què voleu que us digui, a mi me va semblar surrealista que ens reuníssim per aprovar un reglament per posar ordre i que el reglament de normalització lingüística de l’Ajuntament que està aprovat des de l’anterior legislatura, no es posi en marxa ni hi hagi voluntat de fer-ho.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ai... Catrineta! Jo ja fa no sé quantes setmanes que ho he dit a alguns companys de feina... "sembla mentida que amb el PP es parlàs més català entre els regidors i regidores que no ara"

En realitat aquesta gent són com un Delgadito reprimit per sa part més "balear" des PSOE i se mosseguen "sa llengo". Res, que hem de posar ordre com sigui perquè aquests darrers mesos entre intel·lectuals calvianers i intel·lectuals il·lustres espaÑols... ESTAM BEN ARREGLATS!!!

ARS