28 de febrer del 2008

fragment 4 - Agenda setmanal completa

Dilluns 25
17h Seminari: Educació, Sindicalisme i Globalització. Nous reptes en nous escenaris. (Bloc II).
Tot un plaer escoltar les argumentacions del pedagog i sociòleg mallorquí Toni Verger, investigador de la UAB (actualment exerceix a Amsterdam - AMIDST), sobre la intromissió del neoliberalisme en la gestió, planificació i desenvolupament dels sistemes educatius, protagonitzat per la creixent influència d'organismes internacionals (l'OCDE, la UNESCO o el Banc Mundial).
Anau a l'enllaç si voleu més informació sobre aquest gran investigador social.
http://selene.uab.es/_cs_gr_saps/publicacions/verger/gra%F3_AGCS_cat.pdf


20h Reunió setmanal
de la Comissió de Voluntariat de l'OCB. Ben aprofitada amb molt bones propostes i agenda setmanal completa.

Al final de la reunió, en Tomeu m'ha fet la proposta d'entrar a formar part de la Junta de l'OCB . Accepto, per suposat. Dia 11 tenim eleccions.

Dimarts 26
17h. Seminari
Educació, Sindicalisme i Globalització. Nous reptes en nous escenaris. (Bloc II).
La companya de la USTEC, Rosa Canyadell ens relata tots els fets, des de l'inici, sobre el document de bases de la LEC que va derivar en la vaga de dia 14. Si clicau aquest enllaç, trobareu 'l'auca del senyor Ernest', molt pedagògica.

http://www.sindicat.net/vaga/auca.pdf

Dimecres 27
20h: Presentació de la Comissió d'Interculturalitat de l'OCB a Can Alcover. Poca assistència, a destacar les propostes, la tasca feta i la que hi ha per fer, ah, i la berenada.



Dijous 28
20:30h
Bar es Pinzell. Presentació del llibre ' De la protesta al contrapoder. Nous protagonismes en la Barcelona metropolitana', a càrrec d'Ivan Miró, co-autor del llibre. (No hi he pogut anar perquè he estat malaltona tot el dia, buaaa!!!)
http://www.maulets.org/mallorca/


Divendres 29
20:30h A Can Alcover: Presentació del llibre de Patrícia Gabancho.
'El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en perill d'extinció', presentat per Nanda Ramon, regidora de cultura.

Bon debat al final de la xerrada; com a conclusió, és necessari revitalitzar la identitat de cada part del país per després anar assolint els elements que en conformen la cultura.


Dissabte 1 de març
Un nou mes que comença, ben atapeït.
Avui, en el marc de la XIX Setmana del Llibre en Català:
18h: Recital poètic de Pere Joan Martorell (Dansa Nocturna: Moll-Proa) i Andreu Gomila (Diari des de Buenos Aires: Ed. Moll)
19:30h: Estrena del documental sobre Blai Bonet, presentat per Jaume Mateu, president de l'OCB, i Pere Salom, director del film.
Me toca torn de 'tauleta' de l'OCB, a partir de les 18:30.

A les 21h, al bar Es Pinzell, en Titot presenta el seu llibre, "Entestat en la Independència", i a més l'acte emmarcat dins el 12è aniversari dels Castellers de Mallorca, a les 23.00 hores, combat de gloses, també al bar Es Pinzell, però com que tenim entrades per anar al Teatre, no podré ser-hi, bé, al combat de gloses, una estoneta segur que sí. Quin greu que em sap, sempre se'ns solapen activitats!.
Així que, a les 21:30h, al Teatre: Intimitat, una producció de La Villaroel, direcció de Javier Daulte, amb Joel Joan i Clara Segura, entre d'altres.
Quin vespre més maco!!! Després del teatre anam al bar Es Pinzell al combat de gloses; hi actuen en Mateu 'Xuri' i en Macià, de Mallorca, tres menorquins (no en sé els noms...un és en Bep) i en Titot, del Principat. Comencen a les 23:30 i acaba a les 03:10. Quin bon ambient, quin goig escoltar-los. Ah, en un determinat moment, venen a sentir-los, en Joel Joan i en Josep Julien, riuen molt.

Què diferent que és el glosat menorquí del mallorquí, la tonada, vull dir, que no el mètode; ells duen una guitarra. Finalment s'implanta l'estil menorquí, així que, tan els dos mallorquins com en Titot, acaben fent el glosat de Menorca. En canvi, les herbes i el gin Xoriguer els comparteixen tots ells; la temàtica de les gloses va des del caire polític (eleccions del 9 de març), la titola d'en Titot, la seva calba, el seu cul, passen al to masclista xerrant de dones...en fi, una mica de tot.

Diumenge 2 de març
Avui, bona part del dia, el meu pensament estarà amb en Jordi, ell ja sap per què.
A les 20h, a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma, homenatge a Toni Roig, d'Al Mayurqa.

Ben acompanyada d'en Pep i d'en Tomeu, però mal allotjats, hehehehe, a la quarta planta i darrera una barrera metàl·lica. Però bé, molt emotiu i engrescador.
Al final, quan ja marxava cap a casa, en Pep que me diu si m'apunto a sopar amb en Titot, en Tomeu i ell; rebutjo la invitació per cansament (i per reunió d'homes, és broma!)