18 d’agost del 2009

fragment 266 - ERC, fent país: Spanair



Des de que hem sabut que la companyia aèria Spanair ha passat majoritàriament a mans empresàries catalano-principatines, ERC s'està lluïnt i mostrant el llautó: no tenen cap interès ni creuen, més enllà del fingiment, en els PPCC.
Les declaracions que ERC ha fet i continua fent al respecte en són la prova fefaent.
Per una banda, en Jordi Portabella troba que se li ha de canviar el nom a la companyia pel fet d'haver passat a ser catalana!!!
A mi ja m'estaria bé per allò de treure 'SPAN...'al nom, però ja s'ho hagués pogut pensar abans, el nostre salvador, no?
Quan igualment 'Spanair' habitava a una part del país (Palma), del de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó; ningú d'ERC-Illes no en va dir res; s'ha d'aterrar a Barcelona, la guixa del catalanisme, per decidir si es fa necessari canviar un nom que fa olor d'espanyol?
Convindreu amb mi que s'hagués pogut plantejar el canvi de nom des de Mallorca, des de ses Illes, volia dir, idò sí, és cert, s'havia d'haver fet i així ens haguéssim estalviat els comentaris gratuïts de qui haurien de ser companys de camí per tirar el país endavant i que no fan més que posar pals a les rodes, s'hi han especialitzat (tv3).
Article d'en Pere Sampol a dBalears
Per una altra banda, ERC va dedicar una portada de la seva revista a Spanair: "la companyia nacional de Catalunya".
ERC sembla un partit diferent a cada un dels territoris on hi té presència.
El que està clar és que per al país, el meu, no el d'ERC, és bo que el nostre empresariat vagi avançant, apostant capital en pro de la nostra economia i assimilant empreses; però me sembla que els treballadors i treballadores de la companyia, fins ara amb seu a Palma, també hi tenen alguna cosa a dir.
Si Spanair romangués a Palma, igualment seria catalana i els i les treballadores no haurien de partir sota condicions inassumibles per a algunes de les famílies que s'hi guanyen les sopes.
Mentrestant estan negociant; esperem que el seny sigui poderós a l'hora d'escoltar les persones afectades.
Més informació:
primer dia de vaga d'Spanair a Palma