2 de juliol del 2009

fragment 240 - concert neonazi a un pub de Calvià

Antifeixistes mallorquins alerten d'un concert neonazi en un pub de Calvià

El proper dissabte 4 de juliol a la localitat mallorquina de Calvià, està prevista la celebració d'un concert organitzat per Skinheads Palma al Bar Robin Hood del número 12 de l'Avinguda de Magalluf, Punta Ballena (Calvià), propietat d'un immigrant anglès d'ideologia nazi. Darrere del col·lectiu 'fantasma' de skinheads s'amaguen membres dels ultres del RCD Mallorca, que els relacionen amb un atemptat que va patir el local de la CGT l'any 2007 i amb altres episodis violents contra immigrants. S'esmenten també els contactes dels skinheads amb el partit neonazi Democracia Nacional. Tot i tractar-se d'un local privat, l'apologia del racisme i l'odi hauria de ser, segons els antifeixistes, motiu suficient per que la Delegació del Govern prohibeixi aquest acte.

Antifeixistes de Mallorca vol denunciar la propera celebració d'un concert d'ideologia nazi. L'esdeveniment tendrà lloc aquest dissabte 4 de juliol a Punta Ballena (Calvià). Concretament al Bar Robin Hood del número 12 de l'Avinguda de Magaluf. Aquest local té una capacitat per a unes 200 persones i està gestionat per una persona anglosaxona. Es tracta d'un individu que sosté les mateixes tesis del concert que s'hi celebrarà: el racisme, la xenofòbia i l'ideari hitlerià.

Aquest acte està organitzat per un col·lectiu 'fantasma' com és Skinheads Palma darrera del qual s'hi amaguen persones d'ideologia ultradretana. Es tracta de gent molt propera o directament vinculada amb els 'Supporters Mallorca', els hooligans del RCD Mallorca. Aquest grupuscle és conegut per la seva actitud ofensiva i violenta. L’esmentat Skinheads Palma també guarda relació amb l'atemptat terrorista que va patir la seu de la CGT el març del 2007 quan un artefacte explosiu fou llançat contra la barrera del local del sindicat. Així mateix, també són evidents els contactes amb Democracia Nacional, partit d’extrema dreta que es manifestà a la convocatòria espanyolista del Círculo Balear.

Aquest grup reduït de gent opera amb total impunitat. En els darrers tres anys, alguns immigrants han patit atacs per part de persones d'aquest sector. La culminació d'això és el concert d'aquest dissabte. Es tracta d'un fet insòlit a Mallorca: un concert de música RAC. El RAC (Rock Anti Comunista) manté un fort caràcter xenòfob a les seves lletres i destaca per l'actitud violenta dels membres de les bandes que en fan bandera. El nazisme, el rascisme, el feixisme, l'homofòbia o la xenofòbia són l'ideari del RAC.

Som conscients que es tracta d'una iniciativa privada en un lloc privat. No obstant, creim oportuna la denúncia pública d'aquest acte. En primer lloc perquè hi ha d'haver uns límits legals a l'hora de donar cobertura a iniciatives com aquesta. Creiem fermament que no s'haurien de celebrar mai actes que fessin apologia de genocidis com el comès pel nazisme a mitjans segle XX. En segon lloc, volem qüestionar la seguretat als carrers de la zona coneguda com 'Punta Ballena' aquella nit. És característic el 'hooliganisme' i la violència per part dels turistes 'residuals' que, en estat ebri, freqüenten els carrers de Magaluf. Si a això hi afegim la presència de desenes d'skinheads nazis, molts d'ells venguts d'altres parts de l'Estat espanyol, amb una conducta marcadament violenta, la situació es pot complicar. I aquí volem incidir, fins i tot, en la imatge turística de Mallorca.

Així doncs, des d'Antifeixistes de Mallorca volem demanar l'eliminació qualsevol tipus d'empar a aquest concert. Volem que s’actuï contundentment contra actes com aquest fent que sigui impossible la seva realització. Demanam la condemna absoluta per part de tots els sectors de la societat. No volem nazis ni feixistes, ni a casa nostra ni enlloc. Així mateix, volem fer incís i denunciar la complicitat que aquests sectors mantenen amb la policia espanyola, comandada pel delegat del govern de l'Estat, Ramon Socias. Finalment, demanam responsabilitats a totes les autoritats que hi puguin tenir competència com el batlle de Calvià, Carlos Delgado.

Antifeixistes de Mallorca