13 d’octubre del 2008

fragment 124 - hem recuperat el nom...i el seny




PALMA ja és i serà per sempre més, el nom de la ciutat que mai hauria d'haver perdut; de fet, legalment sempre ha estat així.
Ni Madina Mayurqa, ni Mallorca, ni Ciutat de Mallorca o simplement, Ciutat; l'únic nom legal que sempre ha tengut la capital de Mallorca és PALMA (des de l'època dels romans, els fundadors de la ciutat).
Palma de Mallorca era una denominació toponímica il·legal i artificial, promoguda durant l'època franquista per tal de no perdre l'orientació, per la confusió que podia provocar Palma amb La Palma o Las Palmas.
El registre d'entitats locals del Ministeri de les Administracions Públiques, considerat com a única font legítima per als topònims, ha cobrat el seny i finalment ha canviat aquell nom fals pel de Palma.
La modificació de la Llei de capitalitat promoguda pel BLOC X Mallorca, ha permès dur endavant aquesta important reivindicació.
Ara manca fer les adaptacions pertinents, una de les quals rau en el canvi de nom del web de l'ajuntament, iniciat, evidentment, en la llarga legislatura municipal del PP (16 anys!!!) i, ja posats, canviar el
.es pel .cat, que sembla que s'està intentant des de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.



Ah, i adaptar el nom de La Rambla dels Ducs de Palma 'de Mallorca'!, per no dir canviar-lo a 'Passeig de La Rambla'; per demanar que no quedi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord que la Rambla hauria de tornar a ser la Rambla.

A més, també s'hauria de revisar el nom d'aquesta via de Ciutat per la Llei de Memòria Històrica. Els Borbons estan relacionats amb el franquisme: Joan Carles I és el successor de Franco a títol de rei.

També podrien modificar el nom de la Plaça de Joan Carles I (successor del dictador) per la de Plaça de les tortugues. Per demanar que no quedi.

Xesc Ramis