28 de setembre del 2008

fragment 114 - sa rocketa festival 2008



El proper dissabte dia 4 d'octubre tindrà lloc la 8a edició de
'sa rocketa festival'08', amb un programa ben atractiu.

Un poc d'història:
L'organització de concerts ha estat una de les activitats que s'ha dut a terme a Factoria de So des dels seus inicis. Després de quatre anys de funcionament, l'any 2001, juntament amb la Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Santa Maria del Camí s'organitzà el primer Sa Rocketa Festival amb uns objectius que a dia d'avui es mantenen:

* Donar una oportunitat als grups novells de mostrar la seva feina, en bones condicions i en un entorn de festival al qual normalment no poden accedir.
* Crear un espai de relació i trobada per tota aquella gent significativa dins el món de la música.
* Oferir un espai gratuït on tots els joves de Mallorca puguin gaudir de música feta per professionals i deslligada dels circuits més comercials.
* Donar a conèixer les instal·lacions de Factoria de So, i sobretot, la capacitat de feina i sacrifici de la seva gent.

Des de l'edició de 2002, endemés, Sa Rocketa Festival marca l'inici del nou curs de Factoria de Músics.


Sa Rocketa Festival 2008 - Dissabte 4 d'octubre

Cartell Sa Rocketa 2008 Des de mitjan agost hem estat treballant per a que el Sa Rocketa Festival 2008 fos una realitat i s'arribàs, així, a la seva vuitena edició. La il·lusió, les ganes i la caparrudesa col·lectiva així com el suport d'institucions i entitats privades han fet que el proper dissabte 4 d'octubre es dugui a terme el festival Sa Rocketa, que enguany.

Aquest any es torna a recuperar el format original i per tant es torna a contar amb una mostra de 16 grups novells. Aquests grups deixaran veure, durant uns 20 minuts, el millor d'ells mateixos i, per part de l'organització, intentarem que ho facin en les millors condicions possibles.

Després de la mostra hi haurà un correfoc a càrrec dels Dimonis de Factoria de So i dels de Sa Cova des Fossar (Sineu). Com no, actuaran els Grollers de Sa Factoria amb el seu folk RockaFunkaRumbat festiu mediterrani. Com a cap de cartell principal, actuarà Elbicho amb el seu flamenc-fusió i, també dins l'apartat de caps de cartell, els Big Yuyu & The Hot Nite band amb el seu funk, soul i rhythm'n'blues. Entre les diferents actuacions i al final del concert, hi haurà sessions a càrrec del "selector" de sonoritats urbanes mediterrànies vengut des de Barcelona, Dr Batonga!. Presentarà el festival el reconegut músic, actor i titellaire santamarier Pep Banyo.

Paralelament a tot això, hi haurà tot un seguit d'actuacions i activitats: exhibició de grafits, amollada de globus de paper, actuació de la Colla de gegants de Santa Maria del Camí, fireta alternativa, paradetes de menjar,....

Des d'aquí ens agradaria donar les gràcies al Departament de Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Santa Maria del Camí, i a la col·laboració d'altres entitats (SFM, Sa Nostra, ITT Alquiler), però, sobretot, a tota la gent que d'una forma o altra actuarà i/o ajudarà a Sa Rocketa Festival 2008 i a la gent que vendrà a gaudir del festival.

1 comentari:

Anònim ha dit...

m... interessant! A les 20:00h vos vull a tots i totes a davant s'escenari gros! Que l'équilibriste entra en acció amb es seu repertori més rock'n'roll!

Salut. ARS!