26 de juliol del 2008

fragment 87 - youthing...





...fa 16 anys.
La revista gratuïta 'youthing', l'únic fanzine que coneixem a Mallorca, és la degana en el seu àmbit.
Des de 1992 edita un fulletó que inclou les cites musico-culturals que generalment no surten a les agendes d'altres publicacions més generalistes.
Actualment té una distribució d'uns 13 mil exemplars que es poden trobar, sobretot, en els bars i locals d'oci nocturn. Els distribuidors solen ser, així mateix, col·laboradors de la revista.
Inicialment era totalment en blanc i negre, ara ja té les portades i alguns dels anuncis interiors en color; el format inicial es manté: un pleg de din-A4 doblegats transversalment per la mitat i grapats.
Malgrat va destinada al públic jove, s'hi poden trobar quasibé, totes les activitats culturals d'arreu de Mallorca: exposicions, conferències, música clàssica, cinema,...
Avui dissabte 26 de juliol 'youthing' celebra els seus primers 16 anys d'existència al Parc de la Mar; mai no ho havien celebrat, ni els 5 ni els 10 anys com manaria la lògica; són així d'excepcionals; sembla com si volguessin donar a entendre que els 16 anys és l'edat d'iniciació a l'oci nocturn.
En Gabi Quetglas, el seu creador, pretén fer una revetlla estival molt entranyable.
Trobareu més informació aquí.
Nota: majoritàriament està escrita en castellà, la portada sempre o casi; a les pàgines interiors podem trobar ofertes escrites en català i en castellà, depenent d'on es du a terme l'activitat i qui l'organitza. També alguns dels anuncis publicitaris són en català.