16 de maig del 2008

fragment 52 - 'pedra foguera'


'Pèl capell' s'autodefineixen així:
'Pèl Capell -exili interior-, col·lectiu vengut de Mallorca a causa d'un exili volgut (o no), ens dedicam a trescar pel món enfonyant a tothom qui es deixa dins els nostres espectacles poètic-musicals, expressió de vida i d'excés incontenible.
A partir de la reivindicació constant i la lluita per sortir del mercantilisme cultural, Pèl Capell proposa una excursioneta per l'expressió poètica actual vista amb ulls de jove; el compromís d'esclafar l'avorriment constant que ens provoca existir en un món així'.
L'inici del grup va ser la presentació de la revista 'Pèl Capell' i tingué lloc a La Torna a Gràcia el 18 de novembre de 2005; des de llavors han continuat publicant i actuant a diversos indrets: a L'Horiginal (Raval), Es Pinzell (Palma), l'Espai Mallorca (Raval), Fundació Palau (Caldes d'Estrac), Sa Cova dets Ases (Portocolom), Festival Taca d'Oli (Reus).
Cada una de les revistes està dedicada a un poeta dels Països Catalans: Blai Bonet, Maria Mercè Marçal, Palau i Fabre, Andreu Vidal, Damià Huguet, Guillem d'Efak, Joan Vinyoli. La presentació de cada número es converteix en un homenatge al poeta, amb recital inclòs, i una gran festa, amb música i performances satíriques, provocadores, reivindicatives.
Ara el grup acaba de publicar 'Pedra Foguera', que, segons explica Jaume C. Pons, membre del grup, vol dir encendre 'el primer foc, la flama, el gran incendi. Pedra foguera també va ser la capçalera d'una revista anarquista, i d'una altra revista satírico-anarquista que es va publicar a Felanitx, i fins i tot hem descobert que és el títol del llibre en què Joan Pau II va recopilar la seva poesia. Quan ho vam saber ens va semblar espectacular i ens vam fer un tip de riure'.
La presentació del llibre, editat per la Federació Llull i Documenta Balear, tingué lloc ahir a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola te vull avisar que el proper dissabte 24 de maig tanca les seves portes l'exposició Identitat Digital, que es troba al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.

L'exposició està oberta de dilluns a dissabte de les 11 a les 21 hores, i diàriament es fan visites guiades i tallers de videocast i podcast, si vos interessa fer-ne un no dubteu en contactar-me.
A més, dijous 22 a les 19,30 hores tindrà lloc una taula rodona sobre la identitat blocaire, a càrrec d'Antonio Fernández Coca, Climent Picornell i Antoni Roig. T'hi esperam.

Per altra banda, te vull recordar que encara estàs a temps de participar en el concurs del projecte: si contestes l'enquestqa, si et crees un perfil en el catàleg d'identitats digitals de les Illes Balears i si recomanes l'exposició a un amic, tindràs tres punts per al sorteig de 15 IPODs. Anima-t'hi!!

T'agrairé que difonguis aquesta informació entre els teu entorn, per tal que puguin conèixer el projecte i participar en el concurs.

+ info: http.//www.identitatdigital.net i http://josomid.balearweb.net/