11 de maig del 2008

fragment 50 - tothom al carrer!!!




Quan arriba el mes de maig, ja ho sabeu, TOTHOM AL CARRER!!!
Com cada any, i enguany en fa tretze, torna la festa per la llengua, la cultura i l'autogovern.
En uns moments en que la gent està com endormiscada, cal despertar i veure amb els ulls ben oberts, que és igualment necessari, dedicar una diada festiva a la nostra llengua i cultura i gaudir d'un dissabte horabaixa de maig, enguany al barri antic de Ciutat, que es presenta ple d'animació. No us ho podeu perdre.
Amb el lema 'la nostra llengua al carrer', hem organitzat una festassa amb tot un seguit d'actes i actuacions, en un paisatge urbà immillorable, el barri antic.
Començarem amb la trobada i desfilada gegantera que farà un cercavila des de la plaça de la Porta Pintada fins a la plaça de Cort amb tots els elements de la nostra cultura popular: caparrots, bèsties, xeremiers i tamborers; la música de jazz a la plaça Major; la festa infantil amb el grup Cucorba a la plaça de Cort, integrada dins els actes de la Trobada d'Escoles Mallorquines; acte de bateig dels gegants de l'OCB, Jaume I i Violant d'Hongria; combat de gloses amb Mateu Matas 'Xuri' i Macià Ferrer; ballada popular amb Música Nostra; la fira d'entitats; l'espai intercultural, la jornada de portes obertes a Can Alcover...
I a les 18:30h, a la plaça de Cort, tindrà lloc l'acte central de la Diada amb la lectura del manifest i l'acció col·lectiva que donarà pas a la festa final amb la música dels 'Obrint Pas' i 'Anegats'.
Tot això com a pas previ de l' 'ACAMPALLENGUA', que després de dos anys torna amb molta força els dies 24 i 25 a Son Servera.