5 d’abril del 2008

fragment 25 - Decret d' (in)admissió d'alumnes?

Com a professional de l'ensenyament, actualment des del món sindical, no me puc estar d'opinar sobre la continuada polèmica que des de fa anys i panys tenim cada any, quan s'acosten les dates per formalitzar les matrícules de l'alumnat per al curs següent.
El meu posicionament, crec que ja el coneixeu, sóc defensora fins allà on no està escrit de l'escola pública i conseqüentment del que això implica: laica, cohesionadora, pal·liadora de les desigualtats socials,...
Doncs, com no podria ser menys, ja tornam a ser-hi, el nou 'decret d'admissió d'alumnes' (el nom ja sembla excloent), aprovat pel Consell de Govern ahir, que incloïa petites aportacions 'positives', ha hagut de ser modificat a petició d'UM que considera, textualment, que 'perjudica els mallorquins que es troben en llista d'espera el mes de juny' per haver d'esperar fins el mes de setembre per reservar 3 places per aula per a alumnes amb necessitats específiques, principalment immigrants i dels provinguts d'entorns amb perill d'exclusió social.
El document original preveia que fos el mes de setembre la data límit per a reserva d'aquests tipus de places i la modificació feta ho restringeix al mes de juny.
No són tot centres 'sostinguts amb fons públics'? Qui va inventar això ja devia saber la trampa que ens colava.
I aquí no acabarà la polèmica, després ve el barem, sí, allò que en els centres anomenats 'concertats' aprofiten per posar-hi les traves per tal de 'filtrar' l'alumnat.
Per no parlar de la sobirania de les empreses que gestionen els centres 'concertats' de fer pagar quotes 'necessàries' per al bon funcionament i l'excel·lència dels centres: uniformes, xandalls, sortides, material escolar..., En fi, què lluny ens trobam de que l'escola pública sigui realment un servei públic prioritari, imprescindible, de qualitat i, sobretot, d'igualtat...ni quan governen forces dites progressistes.